Factori si Cauze Care Provoaca Aparitia Celulitei

Celulita – Tratamente Corporale

Celulita

Pentru femei aspectul fizic este si va fi intodeauna cartea de vizita cu care se afisaza zilnic, tocmai de aceea pielea unei femei trebuie sa arate intodeauna ingrijita si cat mai ferma, din aceasta cauza femeile urasc celulita care nu se asorteaza cu nici o tinuta.

Ce este celulita defapt ?

De cele mai multe ori celulita reda un aspect neregulat al pielii, asemanat deseori cu o “coaja de portocala“.

Indiferent de dieta pe care o tii sau sportul pe care il practici aceasta persista intodeauna. Celulita se poate numi o afectiune care este foarte frecventa si afecteaza 95% din femei. De cele mai multe ori intalnim celulita la persoanele in varsta dar exista si cazuri unde o putem intalnii si in perioada adolescentei (14-16 ani). Cele mai afectate zone ale corpului sunt abdomenul, coapsele si bratele dar o putem intalnii si in alte zone ale corpului.

Cauzele celulitei :

Cauzele care influenteaza aparitia celulitei sunt de mai multe feluri si anume:

Cauze circulatorii care includ factorii cu efect direct in lezarea circulatiei de intoarcere a limfei, cum ar fi:

Expunerea la soare pe o durata mare de timp in pozitie fixa,  baile fierbinti repetate, sedintele dese cu ultraviolet, epilarile cu ceara calda care contribuie la dilatarea venelor iar intoarcerea limfei devine mai lenta, sedentarismul, unele sporturi daunatoare, varicele, imbracamintea prea stramta si mulata care nu permite o circulatia buna a sangelui, tocurile prea inalte, mentinerea corpului in pozitia verticala impiedicand intoarcerea venoasa si drenajul limfei, modificarile fiziologice rezultate din pozitia culcat a corpului deoarece genunchii fiind indoiti, circulatia de intoarcere a limfei se efectueaza greu.

O alta cauza care favorizeaza aparatitia celulitei este alimentatia necorespunzatoare bogata in grasimi, zaharuri si carbohidrati, iar nu in ultimul rand consumul de alcool in exces deoarece influenteaza negativ tesuturile. Factori emotionali si stresul, fumatul, medicamentele de genul celor care combat anxietatea, pubertatea, sarcina si menopauza.

Recomandarea noastra ca si tratament anticelulita este electrostimularea la tunel, rezultatul este consumul de energie, pierderea surplusului de grasime si diminuarea celulitei.

Fii îndrazneata. Fii curajoasa. Fii pur si simplu frumoasa!

Leave a Reply

Vreau o programare!

Call Now

Optimized with PageSpeed Ninja